Suomen muotovaliot

Tiibetinterrierit ry on päätynyt julkaisemaan Suomen Muotovalion arvon saavuttaneet tiibetinterrierit yhdistyksen kotisivuilla. Valiokansioon ei näin ollen julkaista enää lisää päivitysosia, joskin vanhoja valiokansioita päivitysosineen on edelleen tilattavissa Tibbeputiikista.

Ensimmäiset netissä julkaistut valiot ovat vuosilta 2009 ja 2010. Jatkossa valiot julkaistaan yhdistyksen sivuilla vuosittain.

Tässä vaiheessa valiot ovat omien otsikoiden takana taulukkomuodossa kuvineen ja tietoineen. Koiran nimestä on linkki Suomen Kennelliiton KoiraNetiin kyseisen koiran tietoihin. Tavoitteena on kehittää Valiogalleriaa paremmin palvelevaksi tietopaketiksi.

Yhdistys julkaisee valiot paitsi nettisivuillaan myös neljän vuoden välein julkaistavassa, erityisessä Juhlakirjassa. Kirjaan tullaan myöhemmin pyytämään uudet, ajankohtaiset kuvat.

Miten tiibetinterrieristä tulee Suomen Muotovalio?

Tiibetinterrieri saavuttaa Suomen Muotovalion arvon (FI MVA) tittelin voittaessaan vähintään kolme sertifikaattia näyttelystä Suomessa kolmelta eri tuomarilta. Vähintään yksi sertifikaateista on saatava yli 24:kkn iässä, riippumatta siitä missä luokassa koira on kilpaillut.

Valiotitteliin tarvitaan muutakin kuin voitetut sertifikaatit: Titteliä pitää anoa Suomen Kennelliitolta! Valionarvoanomuksen voi tehdä joko Omakoira-palvelussa sähköisesti tai täyttämällä ja postittamalla paperisen valionarvohakemuksen Kennelliittoon.

Tietojen ilmoittaminen yhdistykselle

Kun koirastasi tulee Suomen Muotovalio, voit lähettää siitä tiedot ja edustavan kuvan sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Tietojen lähettämisellä ei kuitenkaan ole kiire, ja mikäli ne puuttuvat, niitä tullaan kysymään sinulta seuraavan muotovaliosivun teon yhteydessä valioitumista seuraavana vuonna.

Valionarvosäännöt ja valionarvohakemus Suomen Kennelliiton sivuilla

Kennelliiton jäsenet voivat tehdä Suomen Muotovalionarvohakemuksen sähköisenä Omakoira-palvelussa.